[ Dodano: Sro 11 Cze, 14 22:36 ]
tylko pytanie jedno, w konkursach biorą udział wszystkie samochody czy przewidujesz jakieś zgłoszenia chętnych?
Chyba wszystkie Okty, ale wiaze sie to jeszcze z krotka prezentacja przez wlasciciela w klimacie dlaczego akurat ta jest najlepsza - no czys trzeba kupic publike - wyglad to nie wszystko, liczy sie jeszcze dusza :wink:
... albo auta albo wlasciciela :szeroki_usmiech
Jako, że od dłuższego czasu chodzi mi po głowie zmiana koloru felg znalazłem typ który mi się bardzo spodobał. Wiem, że mogę pojechać do lakiernika i będzie się wymądrzał co on nie potrafi i że zrobi tak samo a nawet lepiej a w realu nie będzie miał zielonego pojęcia. Chcę uzyskać taki efekt jak na tych felgach z aukcji http://tablica.pl/oferta/piekne-kola...tml#080b43210f a mianowicie były srebrne a mieniły się na fiolet/grafit. Czy trzeba nałożyć najpierw grafit po tym srebrny później za polerować i nałożyć klar czy jakoś inaczej?
Z góry dziękuje za informację.
kornat, zdaje się, że robi się to tak samo jak z farbami do pomieszczeń, czyli na podstawowy kolor nakłada się lakier bezbarwny z "brokatem" o porządanym efekcie. kolega Arti23 zdaje się jest specem w tym temacie to Ci więcej pojaśni.
Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
nie wiem kto powiedział że jestem od tego specem bo ja nie mam o tym zielonego pojęcia
nie znam się na malowaniu a już tym bardziej na takich efektach.
Mój znajomy bawił się z pigmentem kandy. Na srebrną bazę podłożył złotą międzywarstwę mocno-skoncentrowanego pigmentu. I teraz w słoneczku mu się ze srebrnego na złoty mieni. Fajny efekt i dużo pracy nie kosztowało. A lakiernik za takie coś zawołał mu chyba 120 zł. od felgi.
Komentarz